Antrenamente de individualizare!

La Academia de Fotbal Viitorul Onești, credem că fiecare jucător are nevoie de o atenție specială! Prin antrenamentele noastre concentrate pe post, îi ajutăm pe fundași, mijlocași și atacanți să-și perfecționeze abilitățile și să devină cei mai buni în ceea ce fac!

Dl Director Tehnic Silviu Ion a răspuns la câteva întrebări referitoare la aceste antrenamente de individualizare:

  • Academia de Fotbal FC Viitorul Onesti a început să implementeze programe de individualizare specifice! Ce implică aceasta activitate în plan organizatoric și tehnic?

Suntem în perioada de implementare a unor strategii exprimate clar în Planul de dezvoltare elaborat cu un an în urma. Ne focusăm pe alegerea celor mai eficiente proceduri de lucruri și stabilirea unor repere clare prin care urmărim dezvoltarea calităților motrice și îmbunătățirea elementelor și procedeelor tehnice.

Concret, avem 4 grupe de individualizare momentan, cu antrenori specializați pe lucrul cu portarii, apărătorii, mijlocașii și atacanții. Formăm grupe de 4-8 jucători și lucrăm o dată pe săptămână specific, de la 14 la 18 ani. De asemenea, după anumite antrenamente se lucrează și 1 la 1 cu anumiți jucători pentru corectarea procedeelor tehnice sau pe parte atletică în privința execuției corecte a elementelor din școala alergării.

Organizatoric este un efort major din partea Academiei; înseamnă antrenori plătiți, terenuri de antrenament preparate, materiale sportive, timp și energie din partea profesorilor și copiilor.

  • Care sunt beneficiile observate în ceea ce privește performanța jucătorilor în urma implementării acestor programe de antrenament individualizate și cum se reflectă acestea în jocurile și competițiile pe care le dispută?

Beneficiile vor fi observate in timp. De altfel, urmărim și obiectivizarea evaluării jucătorilor, prin teste și probe susținute din 3 în 3 luni sau la 6 luni, în funcție de domeniu.

  • Ce urmăriți în dezvoltarea unui jucător și aducerea lui spre marea performanță?

Un jucător de fotbal are nevoie să fie alături de un grup care să-l ajute să înțeleagă în mod colectiv jocul dar și de o atenție individuală, concentrată, în acest sens se dezvolta aceste programe personalizate. Jucătorii au fișe individuale în care antrenorii notează lunar evoluția, se elaborează statistici si se determina noi obiective.

Totul va trebui sa se regăsească în cele din urma în joc. Și acesta este testul decisiv. În privința grupelor de copii și juniori, până la segmentul “Specializare”, obiectivele de instruire sunt pe primul plan, peste cele de clasare.

 

Leave a comment

Newsletter

Aboneaza-te la noutatile echipei noastre!

[mc4wp_form id="838"]